Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Sorozat - Szüreti Beszámolók

Tiffán Borok: A jó borhoz idő kell - Szüreti Beszélgetés 2022

2022. 10. 10. 09:42:11

Tiffán Zsolttól tavaly megtudtuk, hogy egy szüretet igazából nem lehet az adott évben megítélni, mert a borok fejlődési képességéről később lebben le a fátyol. Ezért újra rendhagyó szüreti beszélgetésre készültünk, nem csak a jelenre, de a múltra is kíváncsiak voltunk. Milyenek voltak az elmúlt évtizedek szüretei és milyen fejlődési potenciált mutattak később a Tiffán borok? Heti Akciónkban egy Tiffán Cabernet!

Vesztergombi Pincészet Szüret 2022 - A túlzásba vitt napozás ártalmai

2022. 09. 20. 10:46:24

Ki merne manapság magas fényvédő faktoros naptej nélkül napozni? De mit csináljanak a szőlők, akik egész nap ezt teszik, de nincs naptejük? Erről is beszélgettünk Vesztergombi Csabával a 2022-es szüret kapcsán.

 

50 év munkájával az aszályos évek ellen - Bujdosó szüret 2022

2022. 09. 07. 09:51:42

A Bujdosó borokról azt kell tudnunk, hogy Bujdosó Ferenc édesapja 50 évig építette szőlőbirtokaikat, szem előtt tartva, hogy jó fekvésű, jó vízháztartású és egymást kiegészítő területekre telepítsen. Ennek az 50 évnek köszönhetik, hogy idén egy ilyen száraz évben is azt mondhatják nagyszerű évjárat lett 2022.

Szüreti beszámoló 2021 - Steigler Pincészet

2021. 09. 30. 10:47:43

Szüret a Steigler Pincészetnél - Bioszüret és dűlőmusta

A Steigler Pince első, teljesen bio szüretjét látogattuk meg és személyesen tapasztalhattuk meg, a dűlők közötti markáns különbségeket. Újra remek bio borok várhatóak tőlük.

Szüreti beszámoló 2021 - Thummerer Pincészet

2021. 09. 23. 11:19:44

Szüret a Thummerer Pincészetnél - A jó bor a jó szőlőnél kezdődik

115 hektáron termelni mindig kihívás, de szerencsére szép szakmai feladat. Az időjárás azonban néha kegyes a szőlőtermelőhöz és az idei eddig ilyen volt, mondja Thummerer Tamás a pincészet szőlőkért felelős családtagja, akivel idén újra beszélgettünk a szüret eddigi tanulságairól.

Szüreti beszámoló 2021- Villa Pátzay Borbirtok

2021. 09. 23. 11:09:01

Szüret a Villa Pátzaynál Badacsonyban - Nemsokára megérkezik kedvenc rosénk

Idén is visszatértünk Badacsonyba, hogy megnézzük milyen borokra számíthatunk. Kíváncsian várjuk a rengeteg nemzetközi és hazai díjat begyűjtött Pinot Noir rosé, a fantasztikus prémium Chardonnay és a közönség kedvenc Tégladomb Szürkebarát folytatását.

Szüreti beszámoló - Tiffán Ede és Zsolt Borászata 2021

2021. 09. 15. 08:40:28

Szüret Villányban - Eddig jó! A többit 2024-ben

Tiffán Zsolttal csak egyszer lehet a szüretről előzetesen beszélgetni az életben. Ugyanis az összes ezt követő beszélgetésben ugyanazt mondaná, hogy majd 3 év múlva tudjuk meg, milyen volt az évjárat. Ennek ellenére sok érdekes információval és várakozással lettünk gazdagabbak.

Szüreti beszámoló - Szeleshát Pincészet 2021

2021. 09. 15. 08:37:03

Beszélgetés a borásszal, akinek a kis kedvenc nem egy kutyát, hanem egy dűlőt jelent

Nagyon vártuk már, hogy a Szeleshát borászával beszélgessünk, mert 2017-es évjáratuk fantasztikusra sikerült és kíváncsiak voltunk mit várhatunk a jövőben. Úgy tűnik csupa jót! Rosta Krisztinában egy igazán elhivatott borászt ismerhettünk meg, aki már november óta mindig a következő szüretet várja.

Szüreti beszámoló 2021 - Serpens Borászat

2021. 09. 09. 11:19:15

Reményteli évjárat és izgalmas új borok - Szüret a Serpens-nél Tokajban

Az idei év a Serpens-nél sok újdonsággal szolgál. Megjelent Frizzco nevű gyöngyöző boruk, jön klasszikus palackos erjesztéssel készült pezsgőjük és 6 puttonyos aszújuk is. Ezek után még kíváncsibban vártuk Zsurki Sándor borász-tulajdonossal beszélgetésünket a szüretről.

Szüreti beszámoló 2021 - Bárdos Pincészet

2021. 09. 09. 11:06:15

Szüret a Bárdos Pincészetnél – Kihívások mindig vannak, de alkalmazkodunk

A Bárdos Pincészet borairól sokat hallottunk az elmúlt időszakban. Három boruk is komoly sikereket ért el, nemzetközi és hazai versenyeken. A pincészetet egy fiatal hölgy, Bárdos Elvira vezeti, aki őszintén bevallja kihívások mindig vannak, de optimista a jövőt illetően, mert mindig képesek alkalmazkodni és a jó borok készítésére koncentrálni.