Szüret
Tiffán Borok: A jó borhoz idő kell - Szüreti Beszélgetés 2022
Tiffán Zsolttól tavaly megtudtuk, hogy egy szüretet igazából nem lehet az adott évben megítélni, mert a borok fejlődési képességéről később lebben le a fátyol. Ezért újra rendhagyó szüreti beszélgetésre készültünk, nem csak a jelenre, de a múltra is kíváncsiak voltunk. Milyenek voltak az elmúlt évtizedek szüretei és milyen fejlődési potenciált mutattak később a Tiffán borok? Heti Akciónkban egy Tiffán Cabernet!
Vesztergombi Pincészet Szüret 2022 - A túlzásba vitt napozás ártalmai
Ki merne manapság magas fényvédő faktoros naptej nélkül napozni? De mit csináljanak a szőlők, akik egész nap ezt teszik, de nincs naptejük? Erről is beszélgettünk Vesztergombi Csabával a 2022-es szüret kapcsán.
Patrícius Borház Tokaj - Szüret 2022 - Tudományos pontossággal
Szüreti Beszámoló 2022 sorozatunkban a Patricius Borház van soron. Ritkán találkozunk a borászatoknál olyan vezetővel, aki doktori fokozattal rendelkezik a szőlész-borász szakmában. Dr Molnár Péternek, a Patricius borház birtokigazgatójának Phd fokozata van, ezért akár tudományos alapossággal is beszélhetett volna a 2022 évjáratról, de akkor talán nem értjük meg. Így jót beszélgettünk a Patricius borokról, melyek jó évjáratnak ígérkeznek.
50 év munkájával az aszályos évek ellen - Bujdosó szüret 2022
A Bujdosó borokról azt kell tudnunk, hogy Bujdosó Ferenc édesapja 50 évig építette szőlőbirtokaikat, szem előtt tartva, hogy jó fekvésű, jó vízháztartású és egymást kiegészítő területekre telepítsen. Ennek az 50 évnek köszönhetik, hogy idén egy ilyen száraz évben is azt mondhatják nagyszerű évjárat lett 2022.
Szüreti Beszámoló 2022 - Új szüret, új lehetőségek és kihívások a Pátzay Borbirtokon
Az idei év az aszályról szólt. Mindenki arra kíváncsi jó vagy rossz-e ez az idei bornak. Zsurki Sándor a Pátzay Borbirtok borásza már elkezdett szüretelni és nagyon optimista. Biztosít bennünket, hogy többek között idén is kiemelkedő lesz a Pátzay Pinot rosé. Hozzá kell tennünk, hogy elég sokat tanultunk a szőlészetről ebben a beszélgetésben.
Szüreti beszámoló 2021 - Thummerer Pincészet
Szüret a Thummerer Pincészetnél - A jó bor a jó szőlőnél kezdődik
115 hektáron termelni mindig kihívás, de szerencsére szép szakmai feladat. Az időjárás azonban néha kegyes a szőlőtermelőhöz és az idei eddig ilyen volt, mondja Thummerer Tamás a pincészet szőlőkért felelős családtagja, akivel idén újra beszélgettünk a szüret eddigi tanulságairól.
Szüreti beszámoló - Tiffán Ede és Zsolt Borászata 2021
Szüret Villányban - Eddig jó! A többit 2024-ben
Tiffán Zsolttal csak egyszer lehet a szüretről előzetesen beszélgetni az életben. Ugyanis az összes ezt követő beszélgetésben ugyanazt mondaná, hogy majd 3 év múlva tudjuk meg, milyen volt az évjárat. Ennek ellenére sok érdekes információval és várakozással lettünk gazdagabbak.
Szüreti beszámoló - Szeleshát Pincészet 2021
Beszélgetés a borásszal, akinek a kis kedvenc nem egy kutyát, hanem egy dűlőt jelent
Nagyon vártuk már, hogy a Szeleshát borászával beszélgessünk, mert 2017-es évjáratuk fantasztikusra sikerült és kíváncsiak voltunk mit várhatunk a jövőben. Úgy tűnik csupa jót! Rosta Krisztinában egy igazán elhivatott borászt ismerhettünk meg, aki már november óta mindig a következő szüretet várja.
Szüreti beszámoló 2021 - Serpens Borászat
Reményteli évjárat és izgalmas új borok - Szüret a Serpens-nél Tokajban
Az idei év a Serpens-nél sok újdonsággal szolgál. Megjelent Frizzco nevű gyöngyöző boruk, jön klasszikus palackos erjesztéssel készült pezsgőjük és 6 puttonyos aszújuk is. Ezek után még kíváncsibban vártuk Zsurki Sándor borász-tulajdonossal beszélgetésünket a szüretről.
Szüreti beszámoló 2021 - Bárdos Pincészet
Szüret a Bárdos Pincészetnél – Kihívások mindig vannak, de alkalmazkodunk
A Bárdos Pincészet borairól sokat hallottunk az elmúlt időszakban. Három boruk is komoly sikereket ért el, nemzetközi és hazai versenyeken. A pincészetet egy fiatal hölgy, Bárdos Elvira vezeti, aki őszintén bevallja kihívások mindig vannak, de optimista a jövőt illetően, mert mindig képesek alkalmazkodni és a jó borok készítésére koncentrálni.