pezsgő
Top 10 pezsgő 2024-ben – Buborékok, luxus, és egy kis Tokaj
2024-ben is sok minden változott a borvilágban, de egy dolog biztos: a pezsgő továbbra is minden bulinak, koccintásnak és drámai valóságshow-pillanatnak az elengedhetetlen kelléke! Itt az idő, hogy kicsit mélyebben is belekortyoljunk az idei pezsgős trendekbe.
Lássuk, melyik tíz pezsgő pukkantotta be magát a 2024-es eladási listára.
Történelmi buborékok: Prosecco Villa Marcello - Mazzei 1435
Ha egy igazán elegáns prosecco-t szeretnénk kóstolni, amelynek története messze nyúlik vissza a történelembe, akkor a legjobb helyen vagyunk a Villa Marcellonál, a Mazzei család proseccojánál. Ez a birtok anyai ágon kapcsolódik a Mazzei családhoz, de története legalább olyan izgalmas. A négy Mazzei márka közül most velük ismerkedhetünk meg.
Champagne és Prosecco - A csillagok íze - Bortúrák az otthonodban
Az olasz prosecco és a francia champagne, körülnézünk a buborékok világában! A buborékok trónjáról nem lehet a Champagne-t letaszítani. Ő volt a király és ő is marad. Mégis, ha egy Hollywood-i filmben egy jó stílusú, laza színésznek el kéne játszania a király szerepét, az biztosan a Prosecco lenne.
Top 10 Pezsgő 2022 - Most Wanted - 2022 legkeresetebb pezsgői
A buborékos italok egyre népszerűbbek, nálunk is és a világban is. Magyarország abban különbözik a világ többi részétől, hogy itt egyfajta mini Champagne forradalom zajlik. A korábban nem túl nagy mennyiségben fogyó francia ital elkezdett népszerű lenni az elmúlt években és sokkal többen vásárolnak belőle. Nem árulunk el nagy titkot előzetesen, hogy azért összességében a játékos proseccoból többet ittunk, aminek csak egyik összetevője, hogy jobb az ára. A stílusa is könnyebben befogadható. A magyar pezsgők is egy új fellendülésen mennek át, amit egyértelműen Tokaj vezet, ahol egyre többen és egyre jobb pezsgőket készítenek.
Karácsonyi borok: Milyen bort igyunk a Karácsonyi ételekhez?
A Karácsony nem csak a szeretet ünnepe, hanem az évnek az az időszaka, amikor a legtöbbet, a kelleténél többet eszünk. Nehéz ellenállni, egyszerűen túl sok a jó étel és túl sokat vagyunk otthon. Ezért fontos, hogy jól válogassuk meg milyen borokat és pálinkát iszunk. Használjuk ki ezt az időt arra, hogy új ízeket ismerjünk meg.
Törley pezsgő - 140 éve a magyar ünnepek része
Nekünk magyaroknak a pezsgő és a Törley szó összeforrott. Legrégebbi, ma is működő pezsgőgyárunk italai 140 éve ünnepeink részei. Már üknagyanyáink, dédnagyanyáink is ihattak Törleyt és belegondolni is nehéz, hogy 1882-es alapítása óta hány családi ünnep részei voltak a cég italai.
Mi a Te pezsgőstílusod? – Pezsgő Kisokos
Úgy tűnik, a világ elkezdte komolyan venni Lily Bollinger tanácsait a pezsgőfogyasztást illetően: "Pezsgőzöm, amikor boldog vagyok, vagy ha szomorú. Pezsgőt iszom magányomban, de társaságban kötelezőnek tartom. Ha nem vagyok éhes szürcsölgetem, de iszom amikor az vagyok. Más alakalommal hozzá nem nyúlnék, kivéve persze, ha szomjas vagyok!" A buborékos italok fogyasztása folyamatosan növekszik és ma már több, mint két milliárd üveg pezsgőt adnak el a világban. Mivel annyiféle buborékos ital van a champagne-tól a prosecco-ig, jó ha rendet vágunk közöttük, hogy kiválaszthassuk mi illik legjobban hozzánk.
Sauska sikerek a Pezsgő Világbajnokságon
Tokaji Pezsgő - Pajzos La Bulle –Újabb nagyszerű buborékok Tokajból
Lassan természetesnek tartjuk, hogy a tokaji borászatok fantasztikus tokaji pezsgőkkel lepnek meg bennünket, annak ellenére, hogy csak néhány éve fedezték fel, hogy ez a régió valami miatt kimondottan alkalmas pezsgő alapborok termesztésére. A francia tulajdonú Pajzos Pincészet francia Crémant stílusú pezsgővel rukkolt elő és nem bánja meg, aki megkóstolja, most ajándék pezsgőzáróval!
Nálunk is kapható a Veuve Clicquot Champagne – Az özvegy, aki megalkotta a minőségi Champagne-t
Veuve Clicquot azt jelenti a Clicquot Özvegy. Madam Clicquot, akiről a franciák egyik leghíresebb pezsgője a nevét kapta valóban 27 évesen megözvegyült. Kezébe vette az örökül kapott pincészet vezetését és olyan mélyreható változásokat kezdeményezett a pezsgőkészítésben, amelyek a mai napig a technológia részei. Sőt, ezek nélkül nem érhette volna el a Champagne azt az ízvilágot és tisztaságot, ahogy ma ismerjük.