Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Volcán Tequila – A szív és a minőség találkozása Mexikóban

Volcán Tequila – A szív és a minőség találkozása Mexikóban

Ha az ember beírja a Google keresőbe, hogy Volcán Tequila, akkor nem egy ital, hanem egy 2900 méteres vulkánikus hegy képe jelenik meg. Ez is a Volcán szlogenje. Mielőtt a Tequila ital lett, Vulkán volt.

A Tequila, mint ital, már megszületésekor az új és a régi világ találkozásából jött létre. Az indiánok hagyományos erjesztett agave kaktusz itala és az európai lepárlási technológiák kereszteződéséből. A nevét és a mai formáját a 16. században kapta arról a vulkánról, amelynek lejtőin az agave kaktusz termett. A közel 3000 méteres vulkán tökéletes otthon a növénynek, amelyet magas cukortartalma és különleges zamata teszi alkalmassá az ital erjesztésére. Az agave termesztése azonban nem olyan, mint más italok alapanyagáé. Egyáltalán nem gépiesíthető, ma is úgy termelik, mint akár ezer évvel ezelőtt. A másik döbbenetes különbség, hogy nem lehet évente szüretelni, hanem közel 10 évet kell várni, míg akkorára nő, hogy kivágható lesz.

A Volcán Tequila is két világ találkozásából jött létre. A hagyományos mexikói termesztési hagyományok és a legmodernebb európai erjesztés technológiák révén. Úgy tartják, a jó alapanyagon és technológián kívül szív kell. Szeretni kell az italt és elkészültének minden fázisát. A mexikói csapatuk ma is kézzel végzi termelést és betakarítást és mindent megtesznek a tökéletesen tiszta és zamatos tequila előállításáért.

A betakarítás után a hatalmas agave kaktuszok látványa pont olyan lenyűgöző, mint az ital maga. Érdemes kipróbálni.

 

Kupa-Kovács

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila