Patricius Borok - Patricius Borház
"Tradíció, érték, egyediség, egyensúly – A bor a tájban a helyi hagyományokból táplálkozva születik" - vallja a Patricius Borház, a tokaji borvidék meghatározó borászata, melyet a Kékessy család keltett életre, Kékessy Dezső és lánya Kékessy Katinka. Családjuk borhoz való kötődése a XVIII. századra nyúlik vissza. 80 ha-os birtokkal rendelkeznek a 7 első osztályú történelmi dűlőkön. Központja a szintén történelmi „uradalmi présház” átalakítása során Bodrogkisfaludon alakult ki, melyhez organikus stílusban épült hozzá a modern, gravitációs rendszerű borászat.
A tokaji szőlőt gravitációs technológiával dolgozzák fel, így őrizhető meg a legjobban a szőlőben rejlő érték, a gyümölcsösség, a talajból származó mineralitás, tokaji bor jelleg. Dűlőszelektáltan pincébe kerülő tételeikben jól felfedezhető az adott terület jellegzetessége, melyeknek házasításakor a komplexitás és a harmónia elérése a legfontosabb. Kiemelkedő évjáratokban dűlőszelektált borokat is palackoznak.