Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

A tészták királya – Lashka tésztaműhely és boraink

A tészták királya – Lashka tésztaműhely és boraink

Itt van az ősz és újra kedvünk támadt éttermekről írni. Olyan érdekes helyekről, ahol megkóstolhatod borainkat. Ezúttal a Lashka étteremről vagy még inkább tésztaműhelyről áradozunk majd. Ami egy aprócska egészen különleges tészta étterem a Folyondár utcában. Hihetetlen kreatív és ízletes ételekkel. Nem csak azért választottuk, mert a maga nemében egyedülálló, hanem mert volt itt egy borvacsoránk is. 

 

Tuti Michelin BiB gourmand 

Ha az ember a világ étteremkalauzait bújja, gyakran találkozik egyszerűnek tűnő éttermekkel, kifőzdékkel, amik világszínvonalon főznek. Ezek királya a Jai Fai Bangkokban, de ilyen például a Miznon Párizsban, a Rinconcillo, Sevillában és így tovább. Budapestnek is van egy ilyen kevesek által ismert étterme, ami beleillik ebbe a sorba, ami simán üti a Michelin BIB gourmand színvonalat, és az ételek alapján igazi kult hely kéne legyen. Ez pedig a Lashka, egy picike tészta étterem, amelyet Hammer Zoltán séf vezet. A fogások nagy része valamilyen tészta, a túrós csuszától a kolbászos pirított nudliig, amit marinált sült paprikával adnak. A menü azonban folyton változó részt is tartalmaz, amin olyan különlegességeket is megtalálunk, mint a Lashka Laksa (maláj curryleves tigrisgarnélával), de az étlapnak ez a része megjósolhatatlan, kreatív ételeket tartalmaz, az évszaknak és kapható alapanyagoknak megfelelően. Farsang környékén természetesen fánk napok vannak náluk, de a mostani menün kovászos uborka levest találunk, és hamarosan jönnek a "gombóc-napok". Az ételekről csak a legszebbeket tudjuk mondani, mert soha egyetlen összecsapott, zavaros, vagy ízetlen ételt nem kóstoltunk pedig sokszor megfordulunk náluk. Minden ételben van valami izgalom, valami egyediség, ami kiemeli az átlagból. A belső tér kimondottan egyszerű, de itt az étel a lényeg. Gyorsan meg lehet ebédelni vagy vacsorázni,  mert nem egy tipikus romantikus vacsora hely, mert jelenleg csak 9 óráig vannak nyitva, de mégis jó itt ücsörögni egy pohár Pátzay rosé vagy Furlan prosecco mellett. Tipikusan olyan hely, ahova beugorhatunk, ha otthon nincs kedvünk főzni. 

Egy izgalmas borvacsora

Már egy közös borvacsorát is tartottunk a Borgőzös évszázadok, könyvünk tematikájára. Az este fergeteges siker volt és a menü, ahogy vártuk igazán egyedi és izgalmas. 

Csak felsorolásképpen itt találjátok a felszolgált ételeket és borokat, hogy kicsit irigykedjetek.

Kecskesajtos quiche, menta, cukkini

Új-Zéland - Yealands Sauvignon Blanc 2022

Csirkemell carpaccio, gyömbér, pomelo

Dél-Afrika - Stellenrust Chenin Blanc 2023

Pisztráng, barna vajas hollandi mártás, zöldalma

Kalifornia - Francis Coppola Diamond Chardonnay 2020

Kacsaragu, olíva, padlizsántócsni

Ausztrália - Yellow Tail Syrah 2022

„Melegszendvics” házi molnárkán, szarvas csevap, kéksajt

Argentína - Trapiche Medalla Malbec 2021

Fekete ribizlis pohárdesszert, étcsokoládé, bazsalikom

Chile - Errazuriz Max Cabernet Sauvignon 2019


Tészták és borok elvitelre

A Lashka abban is különleges, hogy eladásra is készítenek friss tésztákat, amiket elképesztően jó áron kapunk meg. Olyanokat is, mint a hortobágyi palacsintás nudli, amit csak két percig főzünk és már kész is a vacsora. Ehhez akár a borokat is megvásárolhatjátok, amelyek egyrészét a Veritas szállítja, köztük a közönségkedvenc Pátzay Prémium Rosét. Ezért, ha olyan felelőtlenek lennétek, hogy nem rendeltetek elég bort tőlünk és este 8 után szeretnétek egy üveg jó bort venni, ide bármikor betérhettek. 

Röviden összefoglalva, nagyon ajánljuk őket, garantáltan nem fog csalódni, aki ellátogat. 

Kupa-Kovács