Kvassay Borok - Kvassay Pincészet - A hagyomány és innováció találkozása Villány szívében
A Kvassay Pincészetnél Villányban, a borvidék gazdag hagyományai és a modern borászati technológiák ötvöződnek. A Kvassay család neve egyet jelent a minőségi borokkal, melyek évről-évre megújuló frissességgel és lendülettel tűnnek ki, ugyanakkor a komoly vörösborok kedvelőinek is maradéktalanul megfelelnek. A pincészetet Kvassay István alapította 2002-ben, hosszú évek nagyüzemi borászkodásban és tapasztalatszerzésben eltöltött idő után. Az alapító a családi vállalkozás keretein belül igyekezett a legmagasabb igényességet képviselni, amit fia, Kvassay Levente 2007-ben vett át. Levente, aki szintén több régi villányi pincészetnél szerzett tapasztalatot, új szintre emelte a borkészítést, ötvözve az ősi bortradíciókat és a modern technológiákat. E törekvések eredményeként születtek meg azok a lendületes, dinamikus borok, melyek ma a pincészet védjegyévé váltak.
A Kvassay Pincészet mintegy 3,5 hektáron gazdálkodik Villány szívében, ahol a klasszikus vörösborok mellett könnyed fehér- és rozéborokat is készítenek. Fajtaválasztékunkban megtalálható a sauvignon blanc, olaszrizling, hárslevelű, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. Bár saját területeik korlátozottak, kiváló minőségű villányi alapanyagok felvásárlásával biztosítják boraik magas színvonalát.
A Kvassay Pincészet mintegy 3,5 hektáron gazdálkodik Villány szívében, ahol a klasszikus vörösborok mellett könnyed fehér- és rozéborokat is készítenek. Fajtaválasztékunkban megtalálható a sauvignon blanc, olaszrizling, hárslevelű, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. Bár saját területeik korlátozottak, kiváló minőségű villányi alapanyagok felvásárlásával biztosítják boraik magas színvonalát.