Sok olyan kapszulás kávé van, amely olasz pörkölésűnek hirdeti magát, de valljuk be, nem igazán adja egyik sem az igazi eszpresszó életérzést. A Mauro igazi olasz kávé, de a kapszulái eddig műanyagból készültek. A műanyag kapszula azonban nem tökéletes, nem főzi egyenletes minőségben a kávét. Lassabban jön át és gyakran nem megfelelő mennyiségben. Szerencsére vége a műanyag világnak. A Mauro kapszula páncélt öltött.
A Mauro új dizájnt kapott és fémkapszulába került, amivel végre valóban olasz kávé élményt kaphatunk Nespresso kávégéppel is. Az olasz pörkölés erősebb, a kávék sokkal markánsabb, keserűbb, kávésabb ízvilágot kapnak. A pörkölés lényege, hogy a második roppanásig kell a kávét hevíteni. Így kapja meg azt az ízvilágot, amit elvárunk tőle. Érdekes módon az olasz pörkölés, habár erősebbnek tűnik, jóval kevesebb koffeint és savat tartalmaz, mint a gyengébb pörkölésű kávék. Akik olasz kávéhoz szoktak, azok könnyen észreveszik, hogy gyomruk másként reagál a világosabb pörkölésű italokra. Túlzottan savas és alattomosan sok koffein van benne. De aki teljesen koffeinmentest keres, nálunk azt is talál!
Én maradok az olasznál!
Kupa-Kovács