Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Figula Borok - Figula Pincészet

A Terroir mindenekfelett: egyedi pincestílus a termőhely lehetőségeivel, különleges minőségben, ez a Figula bor jellemzője. „A szőlő csodálatos növény. Képes túlélni a gonosz időket, megnyugvást, hitet, örömet, vigaszt, jókedvet, uram bocsá’, kellemes bódulatot nyújtva megfáradt gazdájának."  Figula Mihály szavai ezek, -aki az év bortermelője is volt-, ugyan 1993-ban alapította a Pincészetet, de családi gyökerei messzebb vezetnek a bortermelésben, már a dédapa is a XIX. században tekintélyes borosgazda volt Füreden. Harminc hektáros birtokukon a termésüket külön kezelik, hozamkorlátozásuk szigorú, ezzel igyekeznek kiemelni a balatoni borvidék sokszínűségét.  Ezt tartják a legfontosabbnak, a termőhelyi sajátosságok megtartása, kiemelése. 
A Figula Pincészet szőlőskertjei a borászat központja körül, hat kilométeres körzetben találhatóak: Balatonfüred, Balatonszőlős, Pécsely, Csopak, Tihany és környékén. Jelenleg harminc hektáros a birtok és a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében folytatják a szőlőtermesztést és bor készítését. Elsősorban fehérbor készítésével foglalkozik a Pincészet, 80 % fehérszőlő, 20 % kékszőlő ültetvényekkel rendelkezik.   
Fő fajtáik: Olaszrizling, Zenit, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon blanc, Sárgamuskotály, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Kékfrankos.

Figula bor - Figula pincészet

Rendezés: