1. Tiszta Ceyloni tea
A világ nagy teatermelői onnan vásárolnak brandjeik-hez teát, ahol ez éppen olcsóbban beszerezhető. A Dilmah ceyloni vállalkozásként elkötelezett, hogy minden teáját Ceylonban, azaz Sri Lanka szigetén, ezen a különleges termőhelyen szüretelje.
2. Nem kevert teák
Merrill J. Fernando, az alapító fontos vállalása volt, hogy nem készít kevert teákat. Ezzel visszatért a teahagyomány eredetéhez, amikor a teákat még eredetük szerint osztályozták és fogyasztották. Csak az elmúlt száz évben vált szokássá, hogy a különböző területekről származó teákat keverik.
3. Frissesség
A tea frissen nyújtja a legmagasabb minőséget. A Dilmah ezért azonnal és helyben csomagolja a teákat ezzel megőrizve eredeti frissességüket. Míg az ömlesztetten szállított teák már oxidálódnak, párásodnak és esetleg más anyagokkal keverednek. A Dilmah soha nem szállít ömlesztetten teát, csak ezektől a külső behatásoktól mentesen, végső csomagolásában.
4. Egy termőhelyről származó teák
A termőhely határozza meg a teák egyedi karakterét, amelynek bemutatását és megőrzését a Dilmah alapítása óta küldetésének tartja
.
5. Egy szenvedélyes teaszakértő őrzi a minőséget
A teakészítés művészet, amelyet a tudományra alapoznak. A teák aromája végtelenül összetett, amelynek megértéséhez tapasztalat és tudás szükséges. A cég alapítója Merrill J. Fernando egész életét ennek a titoknak a megfejtésére szentelte. Ma már családjának fiatalabb tagjai is követik példáját.
6. Etikus vállalkozás
Az etikus viselkedés teszi emberré az embert, vallják a Dilmah alapítói. Ezért nemzetközi bevételeik 10%-át alapítványaikon keresztül a helyi lakosok életének jobbá tételére fordítják.
7. Hagyománytisztelet
A teakészítés hagyományosan kézműves tevékenység. A Dilmah ezt a hagyományt követi és nem akar nagyipari módszereket használni.
8. Csak a legmagasabb minőség
Minden héten, több, mint 12 ezer szelektálnak ki annak érdekében, hogy csak a legjobb minőségű tea kerüljön a fogyasztók poharába.
9. Természetesség
Nincs jobb teakészítő, mint a természet: A napfény, az eső, a talaj, a hőmérséklet-változások, a páratartalom és sok más természetes tényező hozza létre a tea különleges aromáját. A Dilmah célja ennek a természetességnek a megőrzése.
10. Hitelesség
„Igazi” teát készítenek, amelyet a hagyományok, a természetesség, a termőhelyek megőrzése, a válogatás révén tesznek teljesen hitelessé a fogyasztók szemében.
11. Úttörők
Amikor 1988-ban megjelent a Dilmah tea, úttörő volt szinte minden tekintetben. Nem akart ízesített, kevert származási helyű teákat készíteni, helyben akarta csomagolni a teáit és ragaszkodott a helyi hagyományokhoz. Ez az úttörő szerep, amit akkor kudarcnak hittek a világban, meghozta a sikert is az alapítónak.
12. A fenntarthatóság a Ceyloni tea jövője melletti elkötelezettség
Ceylonban családok millióinak jövője függ a tea termesztéstől. Ennek megőrzése és a környezet megóvása szorosan összefügg. A Dilmah alapítványain keresztül mindent megtesz ezért és azért, hogy a világban elterjessze a tea szeretetét és szakértelmét.