Bumbu Rum: Egy Legenda kelt életre
Barbados-i rum és karibi fűszerek. Egy legenda kelt életre! A XVI-XVII. században már készítettek és fogyasztottak fűszerezett rumokat. A Hajósok javították fel a rum fejadagjukat a helyben talált fűszerek segítségével. A legjobb recepteket kincsként kezelték és nagy becsben tartották. Egy ilyen receptúra alapján készül napjaink legnépszerűbb fűszeres rumja, a Bumbu Original: kristálytiszta víz, cukornád, élesztő és a titkos fűszerkeverék, gondosan lepárolva, hosszan érlelve, egyedi palackba töltve.
Karib-tenger és a Bumbu rum
Barbados különleges sziget, mészkőszikla az alapja, ezen szűrődik természetes módon kristálytisztává a Bumbuhoz használt víz. Minden rum alapja a cukornád. A Bumbu rumhoz 7 különböző karibi sziget válogatott termését használják fel. Az erjesztés olyan élesztőtörzzsel megy végbe, melynek eredete az 1840-es évekre nyúlik vissza. A Bumbu egy 1893-ban létesült lepárlóban készül, mely az elmúlt 120 évsorán folyamatosan termelt. Kétszeres lepárlást végeznek, oszloplepárlókban. Az érlelés amerikai ex-Bourbon hordókban történik, igen hosszan. 10-15 éves rumokat házasítanak a Bumbu Original elkészítéséhez. Az elkészült italt ultranehéz palackba töltik, a címkén a patinás, fém "X" jelzés és a klasszikus, nagy méretű, régivágású parafa dugó ad egyedi megjelenést a Bumbu rumnak. És ha valaki eltévedne a karibi térségben, a hát-címkén egy térképpel segítenek.
A Bumbu Original édes, fűszeres, vaníliás aromákat és ízeket mutat, nagyon
könnyen fogyasztható, megkedvelhető, ellenállhatatlan.