Brut prosecco
Top 10 pezsgő 2024-ben – Buborékok, luxus, és egy kis Tokaj
2024-ben is sok minden változott a borvilágban, de egy dolog biztos: a pezsgő továbbra is minden bulinak, koccintásnak és drámai valóságshow-pillanatnak az elengedhetetlen kelléke! Itt az idő, hogy kicsit mélyebben is belekortyoljunk az idei pezsgős trendekbe.
Lássuk, melyik tíz pezsgő pukkantotta be magát a 2024-es eladási listára.
Top 10 Pezsgő - Most Wanted – 2021 legkeresettebb buborékos italai
Sorozatunk utolsó részeként a buborékos italok elmúlt évi népszerűségét vesszük sorra. (Már megérkezett Top 10 2022-es sorozatunk is: Top10 Pezsgő 2022). Ezeket az italokat többféle néven nevezik, attól függően hol készítik őket. A leghíresebb, minden buborékok atyja a francia Champagne. A legnépszerűbb, a vidám olasz Prosecco, amely készítési módjában is eltér, ezt ugyanis tartályban erjesztik a palackos erjesztésű Champangne-al szemben. A spanyolok Cavanak nevezik pezsgőjüket, mi pedig azon kevesek közé tartozunk, akik magyar nevet adtunk neki és pezsgőnek hívjuk. A lényeg azonban mindenhol ugyanaz, természetes szénsavas buborékok teszik még izgalmasabbá a borokat. Magyarországon szép csendben Tokaj lép a pezsgőkészítés élére a listában találunk is innen italt.
Lássuk a listát!
Prosecco: Hogyan fogyókúrázz Proseccoval!
Prosecco - A vidám fogyókúra alapja
Sokan szeretnék összeegyeztetni az alacsony kalóriafogyasztást és a finom prosecco élvezetét. A Brut prosecco-val ez lehetséges. A Furlan prosecco-i pedig még az átlagnál is kevesebb cukrot tartalmaznak.
Fantinel proseccoval, olasz borokkal és jégtáskával küzdünk a hőséggel
A Furlan pincészet köszönti magyar fogyasztóit - Heti akciós tételünk a FURLANTÓL
A Furlan pincészetnél jártunk, hogy élőben nézzük meg, milyen a prosecco készítés. Lenyűgöző látvány és technológia, rend és tisztaság. Hihetetlen prosecco-k. A pincészet tulajdonosa az alábbi videóban üdvözli a magyar fogyasztókat. A pincészet rendelkezik szobákkal, így szeretettel várnak minden magyar fogyasztót egy kóstolóra.