Weboldalunk is használ Cookie-t a minőségi kiszolgálás érdekében! 
Jóváhagyom a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Fedezd fel Olaszország legjobbjait! – Bepi Tosolini

Fedezd fel Olaszország legjobbjait! – Bepi Tosolini

A Forbes Magazin rendszeresen összeállít egy listát a legjobb olasz márkákról, Olaszország kiválóságai névvel. A listából természetesen nem maradhatott ki az általunk forgalmazott Bepi Tosolini lepárló üzem, ami különleges grappáival likőrjeivel világhírnévre tett szert. 

 

100 ECCELLENZE ITALIANE – 100 Olasz Kiválóság
A 100 olasz kiválóság a Forbes magazin által összeállított lista, amelyen 100 olyan olasz vállalat vagy márka szerepel, amelyek kiemelkednek a minőség, innováció és sikeresség terén. Ezek a vállalatok képviselik az olasz ipar és kultúra legértékesebb hagyományait és teljesítményeit, és jelentős hatást gyakorolnak mind belföldön, mind nemzetközi szinten.

A Bepi Tosolini természetesen nem maradhatott ki ebből a listából, és a 100 olasz kiválóság egyike lett. A díj elismeri a márka sikerét és egyediségét, azt, hogy a cég évtizedeket szentelt a kiváló minőségű párlatok gyártásának, folytatva az olasz kézműves hagyományokat szenvedéllyel és szakértelemmel. A Bepi Tosolini lepárlót, 1943-ban az úttörő Bepi Tosolini alapította és gyorsan nemzetközi hírnevet szereztek a minőség iránti elkötelezettségük és innovativitásuknak köszönhetően a szeszes italok világában. Ez a Forbes lista nemcsak a márka gazdasági hatását emeli ki, hanem azt is, hogy a Bepi Tosolini képviseli az olasz kézművesség kiválóságát szerte a világban, így Magyarországon is. A márka referenciává vált a nemzetközi prémium italpiacon és az olasz kiválóság nagykövete világszerte.

Bepi Tosolini rövid története

A Bepi Tosolini története 1943-ban kezdődött Udine-ban, amikor Bepi Tosolini egy szenvedélyes fiatalember megkezdte kalandját: Elképzelése egyszerű volt, az addigi grappa készítést, amit egyszerű alapanyagokból állítottak elő, prémium termékké alakítsa. Bepi úr lepárlója – a legendás Giuseppe Tosolini lepárló, a mai napig kézzel válogatja és gyűjti a szőlőtörkölyt, hogy újfajta grappát hozzon létre mely illatos és egyedi. A régi tölgyfahordók helyett, újakat használnak, amelyek kiemelik a szőlő legjobb tulajdonságait. Bepi Tosolini a lepárlási módszereket is forradalmasította, kézzel készített desztillálókat építve, amelyeket ma is használnak a lepárlóban. Stílusának egyik legszebb példája az Amaro Tosolini: jéggel tálalva, tisztán vagy koktélokhoz keverve, kiváló frissítő aperitifként, amely 2022-ben nemzetközi díjat nyert a londoni World Liqueur Awards-on. Az Amaro Tosolini egy olyan likőr, amelyet 1918-ból származó recept alapján készítenek, a mai napig mediterrán ízekkel. A fűszerek, gyógynövények és bogyók tökéletes keveréke tiszta szőlődesztillátumban és az Alpok friss vizében feloldva. Minden összetevőt külön-külön dolgoznak fel hideg infúzióval és macerációval, tiszteletben tartva az alapanyagok szezonális jellemzőit. Aromák és színezékek nélkül, több mint 11 hónap munkája üvegbe zárva.


A Tosolini család ma is őrzi a kézműves lepárlás hagyományait, amelyet az alapítótól örököltek. Bruno Tosolini mesterlepárló és testvérei, Giuseppe és Lisa, szinte művészi szinten dolgoznak, hogy a szőlő és a szőlőtörköly lelke tiszta, aromában gazdag és egyedülálló desztillátumként szülessen újjá.