Új nagyon furcsa kávédivat indult el néhány éve. Valaki kitalálta, hogy a kávé nem keserű, hanem savanyú. Nem szeretem a divatokat, de ezt végképp utálom. A kávé lényege a keserűség, a lényeg elvesztésével pedig elveszik a fogyasztás élvezete. Az igazi olasz kávéban hiszünk, amely pörkölése következtében válik olyan ízűvé, amilyennek a kávét ismerjük.
A Mauro kávé, amit cégünknél forgalmazunk már 1949 óta pörköli a csodálatos zamatú kávészemeket. Igazán tudják milyen az olasz kávé.
Sok savanyúság, sok sav, sok koffein
Kevesen tudják, de az új divatú kávék, amit rövidebb ideig pörkölnek sokkal magasabb sav tartalmúak. Ma, amikor a savas dolgokat sokan elutasítják és gyomruk nem jól viseli, akkor fontos megismertetni az emberekkel ezt a tényt, mert talán nem értik mitől ég a gyomruk, mikor sok savanyú kávét isznak.
A másik tény, hogy sokkal magasabb a koffein tartalma a savanyúra pörkölt kávénak. Az olasz pörköléskor az aromák gazdagodnak, a koffein csökken. Míg a savanyú kávéknál a koffein sokkal magasabb szinten marad.
Igazi olasz kávé Nespresso kompatibilis kapszulában
Ma sokan isznak kapszulás kávét, főleg nespressot és ugyan kényelmes, de sokan nem találják meg benne az igazi olasz kávé zamatát. A Mauro azért kezdett kapszulás kávét készíteni, hogy az ilyen fogyasztóknak megadja a valódi olasz kávézás örömét. A modernizált kapszulák tökéletesen működnek a Nespresso gépekben és igazi olasz érzést garantálnak. Mindezt a Nespresso árainál kedvezőbben.
Kovács Tibor
Gyere nézd meg kávéinkat és az olasz Mauro család sikertörténetéről is olvashatsz itt:
A Nespresso* a Société Des Produits Nestlé S.A. regisztrált védjegye.
A Caffe Mauro semmilyen módon nem kapcsolódik a Nespresso* -hoz illetve a Nestlé S.A-hoz.