A Hungaria még soha nem készített kizárólag Chardonnayból pezsgőt. Ezért ez a tétel már önmagában is különlegesség, de hogy még inkább az legyen magnum palackban is forgalomba kerül, amiből mindössze 2000 palack készült. A készítési mód sem hagyományos.
Ugyanis az alapborhoz 20 %-ban 500 literes új fahordóban érlelt Chardonnay-t használtak fel, a maradék 80% tartályban erjedt. A barrique jelleg fel is fedezhető a háttérben enyhe vajasságot és vaníliás jegyeket adva a pezsgőnek. Elsődlegesen érett körtére és citrusokra emlékeztető aromákat találunk, a nagyon kerek és komplex italban. 16 hónapot érett palackban a pezsgő és hihetetlenül kevés, mindössze 4 g/l cukor található benne.
Gyorsan érdemes lecsapni a 2000 palackos limitált tételre, mert nálunk biztos nem tart ki Szilveszterig!