Már korábban hírt adtunk róla, hogy a Pátzay Borbirtok újabb telepítésekbe kezdett annak érdekében, hogy még jobb minőségű szőlőből készíthessen borokat. Most a jövőre készülve technikai fejlesztéseket hajtottak végre, aminek célja a nemzetközi piacra lépés, a minőségi borkészítés körülményeinek javítása és a környezettudatosság.
Jelentős tartálytér bővítést történt, 1500 hl-ről 3500 hl-re. A tapasztalatok szerint ez a minimum mennyiség ahhoz, hogy a pincészet képes legyen a magyar piacon túltekinteni és kilépni a nemzetközi térbe, amit korábbi borversenyeken elért eredményeik megalapoztak már. Jó hír a környezettudatos fogyasztóknak, hogy ez a több mint kétszeres növekedés nem okoz több energiafelvételt a tartályok hűtésében és fűtésében, mert egy új, korszerű vezérlésnek köszönhetően ezt ugyanannyi energiával lesznek képesek végrehajtani, mint a korábbi kisebb mennyiség esetében. A kor követelményeinek megfelelően az egész rendszer telefonról is távvezérelhető, így Zsurki Sándor borász a világ bármely pontjáról figyelemmel tudja kísérni a folyamatokat.
Akik ismerik a pincészet borait, tudják, hogy néhány boruk, mint a Chardonnay, hordóban erjed. A jövőben ezen hordók hőmérséklete is szabályozhatóvá válik, az új hordóhűtésnek köszönhetően.
Egy új labor is készült, hogy házon belül azonnal el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat. A címkézés és palackozás is hatékonyabb és energiahatékonyabb lesz. Nem kell a gépeken kétszer végig futtatni a palackokat, mert egy új berendezésnek köszönhetően egy lépésben lehet címkézni és palackozni.
Készülünk egy sikeres és még jobb borokat garantáló jövőre! –
mondja Pátzay István a pincészet tulajdonosa. – Bármilyen is legyen a jelen, bíznunk kell a jövőben és dolgozni kell céljainkért, egy nemzetközi piacon is sikeres, minőségi kompromisszumok nélküli, de környezettudatos borászat felépítésében.
Sok sikert kívánunk hozzá!
Kupa-Kovács