Már egy 1988-as amerikai orvosi lapban publikált kutatás kimutatta, hogy az általánosan fogyasztott italok, mint a sör, bor, üdítők, tej közül a bor öli meg leghatékonyabban a szájban lévő kórokozókat.
Erre alapozva, most egy új, a Páviai egyetem gyógyszerkémiai tanszéke által végzett vizsgálat bizonyította, hogy a bor nem alkohol tartalma, hanem más tulajdonságai és összetevői miatt ilyen hatékony, mostanság azért érdemes megismerni ezeket az adatokat.
A kutatás elsőként a torokfájásért felelős kórokozókra terjedt ki és az eredmények szerint azok 99%-át elpusztította. A vörösbor egy hajszállal hatékonyabb, mint a fehér.
A Szalmonella ellen is hasonlóan eredményeket mutatott a borfogyasztás. Azt is megvizsgálták, hogy más alkohol tartalmú szerekkel összehasonlítva a mi a helyzet és kiderült a bor a leghatékonyabb fertőtlenítő. Ennek oka nem alkohol tartalmában keresendő. Olyan összetevői, mint a borostyánkősav, almasav, tejsav, borkősav azok, amelyek hatékony fertőtlenítők.
Felejtsd el a kólát, a tejet és a sört!
Éljen a bor:) és pusztuljanak a kórokozók!
Bor kínálatunkat itt találod, kattints és válogass kedvedre új szűrőinkkel: